CARLSBERG SVERIGE

Pepsi Sortiment

Den tydliga utmanaren med den fantastiska smaken som pressar gränser och skapar stora tillfällen. Maximum Taste – No Sugar.

Pepsis historia

Caleb Bradham växte upp i North Carolina och hade stora drömmar om att bli läkare och lämnade för att studera på University of Maryland. Brad som han kallades drabbades dock av familjekris vilket ledde till att han fick åka hem till North Carolina igen. Väl där startade han så småningom upp sin egen lilla drugstore i New Bern. Och det var i denna lilla butik år 1893 som den första drycken såg dagens ljus för första gången.

Detta var en dryck som var lockande, gav energi och stimulerade matsmältningen.Till en början såldes den faktiskt som en produkt i syfte att motverka magåkommor och namnet Pepsi härstammar från dyspepsin som är ett samlingsnamn för magåkommor. Idag är det ett av världens mest kända och älskade varumärken och i Sverige och övriga Norden är Pepsi-MAX flaggskeppet. 

Världsledande coladryck

Pepsi är ett globalt och världsledande varumärke men älskat i Sverige och i Norden sedan många år tillbaka. Läskmarknaden i världen kan delas upp i tre smaksegment som dominerar försäljningen; cola, lemon/lime och apelsin. Av dessa är colasegmentet det klart största och står för över 50% av den totala läskvolymen i världen. Bland leverantörerna av colaprodukter är Pepsi den näst största och har en global marknadsandel på 28%.

Pepsi har valt att använda musik och fotboll som satsningsområden i sin marknadsföring, och många världsartister och spelare har varit och är idag profilerade Pepsi-stjärnor. Bland annat Uefa Champions League, Lionel Messi och Europas största musikfestival Tomorrowland.

På restaurangerna finns Pepsi MAX i en profilerad glasflaska.

Maximum Taste – No sugar

Pepsi Max är en kolsyrad läskedryck utan kalorier med colasmak. Med ett minimum av kalorier, men full colasmak har Pepsi MAX blivit en favorit hos många konsumenter som önskar ett light-alternativ. Den bör serveras väl kyld, gärna med is och förslagsvis med en lime- eller citronskiva. Det passar såväl till mat och snacks som att avnjutas för sig själv. Det perfekta alternativet för den som vill unna sig en smakrik alkoholfri dryck men utan det dåliga samvetet att få i sig några kalorier.
Inom kategorin läsk sker det en stark konvertering där fler och fler konsumenter som tidigare köpt sockrad läsk nu vill göra ett medvetet val och tar steget över till sockerfri läsk men utan att göra avkall på smaken. Denna utveckling sker explosionsartat och det är det snabbast växande varumärket inom hela kategorin med tillväxttal på +15-20% senaste åren.

Smak är den enskilt viktigaste kriteriet i valet av coladryck och PepsiMax har utsetts till bästa smaken på marknaden som vi kunnat se i vår stora kampanj  och testturné vid namn “Pepsi-MAX Taste Challenge” där 11 500 konsumenter fått välja sin favoritdryck i ett blindtest. Majoriteten av konsumenterna valde på Pepsi över den likvärdiga kokurrenten.

BLI CARLSBERG KUND

ENKELT OCH SÄKERT ONLINE

Om du funderar på att bli kund hos Carlsberg och vill veta mer om alla fördelar kan du fylla i formuläret bredvid, så kontaktar vi dig så snart som möjligt. På den här hemsidan har vi samlat intressant information om vårt sortiment och vår verksamhet, så att du får en tydlig bild av allt som Carlsberg kan göra för dig som leverantör.

Kontakta gärna oss på 020–55 25 25 ifall du har några frågor.

Intresseanmälan

Maximum Taste – No Sugar #Fortheloveofit