CARLSBERG SVERIGE

Ledande forskning

Carlsberg Laboratoriet är idag en självständig enhet inom Carlsberg Research Centre

Carlsberg Ledande Forskning

1875 etablerade J.C. Jacobsen Carlsberg Laboratoriet för att studera mältning, bryggning och fermenteringsprocesser. Han hade sedan tidigare erkänt betydelsen av vetenskap, och experimenterade alltid med processer i sina ansträngningar att kontrollera de olika faserna i ölbryggning. Laboratoriets resultat skulle delas fritt med hela bryggeriindustrin och inte bara användas av Carlsberg. Carlsberg Laboratorium blev snart en avdelning inom Carlsberg Stiftelsen för stödja dansk vetenskaplig forskning. J.C. Jacobsen finansierade

Carlsberg Stiftelsen men för att säkerställa dess oberoende gav han stiftelsen till den kungliga danska vetenskapsakademin som grundades 1742. I egenskap av beskyddare av Kungliga akademien besökte kung Christian IX Carlsberg för att tacka för inrättandet av stiftelsen. Innan kungen for erbjöds JC att hissa en variant av den danska flaggan vid bryggeriet som endast används av den kungliga familjen, staten och armén). Än idag är Carlsberg en av få danska företag som får använda den kunglig flaggan.

1909 utvecklade Carlsberg Laboratoriet pH-skalan som nu är en global vetenskaplig standard som används för mätning av ämnens surhetsgrad och alkalinitet. I och med att pH-skalan uppfanns kunde vi garantera ett välsmakande öl, varje gång. Och självklart delade vi med oss av vår uppfinning med resten av världen eftersom gott öl är goda idéer till för att delas.

BLI CARLSBERG KUND

ENKELT OCH SÄKERT ONLINE

Om du funderar på att bli kund hos Carlsberg och vill veta mer om alla fördelar kan du fylla i formuläret bredvid, så kontaktar vi dig så snart som möjligt. På den här hemsidan har vi samlat intressant information om vårt sortiment och vår verksamhet, så att du får en tydlig bild av allt som Carlsberg kan göra för dig som leverantör.

Kontakta gärna oss på 020–55 25 25 ifall du har några frågor.

Intresseanmälan