CARLSBERG SVERIGE

Falcon Sortiment

Mycket vatten har runnit under Falkenbergs broar – och genom tappen. Många bäckar små blir till slut en skål.

Skepparsonen som blev bryggare

John L Skantze var skepparsonen som vid fem års ålder berättade för sin pappa att han ville bli bryggare. Han ägnade hela sin ungdom åt att inskaffa sig de rätta kunskaperna inom teori och praktik. Som 23 åring gick han ut bryggarskolan i Berlin med toppbetyg. Efter att ha gått runt och knackat dörr för att samla ihop till sitt startkapital lyckades han som 24 åring grunda Bryggeri AB Falken 1896. Han hade en enkel och ärliga filosofi ”det finns inga genvägar om man vill brygga ett riktigt gott öl. Använd endast noggrant utvalda råvaror och absolut rent vatten”, något som är lika aktuellt idag som för över 120 år sedan. Han sökte länge innan han fann sin källa med rent och mjukt vatten, lämpligt för lageröl.

Tack vare det rena källvattnet från Ätran som går genom blev Falkenberg platsen för hans älskade bryggeri. Men för att brygga ett gott öl behövs mer är bara råvaror av hög kvalitet,det krävs även en stor yrkesskicklighet för att bereda och blanda de olika råvarorna så att de i jäsningsprocessen omvandlas till ett friskt och gott öl. Det är med andra ord bryggmästarens kunskaper om råvarornas egenskaper och tillverkningsförlopp som avgör om ölet får rätt smak. Än idag är det på dessa grunder som vi brygger vårt Falcon lageröl på bryggeriet i Falkenberg.

Ett varumärke älskat av många!

  • Falcon lageröl är ett av Sveriges mest älskade varumärke och intresset för Falcon är stort, inte minst när man ser på att vi är det fjärde största ölet som säljs på Systembolaget.

  • Varumärket står för att vara ett lokalt kvalitativ lageröl och har gjort de ända sedan det grundades i Falkenberg. Att vi fortfarande brygger vårt öl i Falkenberg är något som vi är mycket stolta över.
  • Vi är ett autentiskt och självsäkert öl lika självsäkert som vår ikon Falken med sin blick och breda vingar som flyger i skyn.
  • På krogen är den goda fatölen, vår lageröl Falcon Export den största produkten. Ölet karaktäriseras av sin balanserade karaktär med inslag av en brödighet från malten och en doft av örter, tropisk frukt och honung. Falcon Export går finns även på andra förpackningsslag.

Populära produkter

Falcon Export är en av Sveriges mest populära öl, bryggt och förfinat under över 120 år. Huvudingrediensen är det rena källvattnet i Falkenberg som Johan L. Skantze upptäckte och grundade sitt bryggeri vid år 1896. Med utvald humle och finaste malt bryggs Falcon Export än idag vid samma källa. Falcon Exports balanserade karaktär gör att ölet passar till mat med många smaker, men där ingen enskild smak dominerar, som t.ex. grillbufféer. Bra även till klassisk husmanskost, hamburgare med pommes eller till grillmästaren själv. Falcon Export fungerar också fint med goda vänner i baren eller när du ska unna dig något extra.

Falcon folköl har varit med längre än vi kan minnas. Vid grillen, gräsklipparen och i butiken runt hörnet. Med utvald humle och en perfekt balanserad medelbesk smak har denna falk häckat i de flesta svenska hem, alltid nära husmanskosten. Stor, stark, men inte till alkoholen är detta ett stabilt val bland lager. Ett sexpack som inte blir sämre av pizza. Ett givet val för den som vill ha ett gott öl till grillat.

Smakrikt alkholfritt

År 2014 välkomnade vi de första alkoholfria ölsorterna från källan i Falkenberg: Falcon Alkoholfri och Falcon Smakfull. 2020 välkomnar vi ett nytt syskon till Falconfamiljen som vi valt att döpa till En God Lager. Denna alkoholfria öl på 0,0 % på 33 cl glasflaska är precis vad den heter: en fantastiskt god lager med maltig smak, som avslutas med en välbalanserad beska. En God Lager passar som namnet kanske avslöjar till de flesta maträtterna, men också som en härlig törstsläckare alldeles på egen hand. Falcon Alkoholfri går väl ihop med korvar, plockmat och salta rätter. Passar lika utmärkt till smörgåsbord och sällskapliga stunder. Genom en varsam process har alkoholen vakuumkokats bort i Falcon alkoholfri för att ge ett smakfullt, näst intill helt alkoholfritt öl. Utvald humle ger en frisk doft och smak.

Alkoholfri
En frisk och fyllig ljus lager med utvald humle, bryggd på en 120-årig tradition. För att bli fritt från alkohol har ölet vakuumkokats. Genom denna varsamma process kan man ta bort alkoholen utan att tumma på smaken.

Smakfull Bärnstenslager
Som namnet antyder är detta en god öl med en fyllig kropp. Till skillnad från sin bror så bryggs Falcon Smakfull med rostad malt, vilket ger ett något mörkare öl. Njut av den till stekt eller starkt, husmanskost eller grillat.

BLI CARLSBERG KUND

ENKELT OCH SÄKERT ONLINE

Om du funderar på att bli kund hos Carlsberg och vill veta mer om alla fördelar kan du fylla i formuläret bredvid, så kontaktar vi dig så snart som möjligt. På den här hemsidan har vi samlat intressant information om vårt sortiment och vår verksamhet, så att du får en tydlig bild av allt som Carlsberg kan göra för dig som leverantör.

Kontakta gärna oss på 020–55 25 25 ifall du har några frågor.

Intresseanmälan

Tillsammans #Götthäng