FALCON INTRODUCERAR: FÅGELSKÅDNING FRÅN FÖNSTRET

I karantäntider är det många som arbetar hemma, eller behöver isolera sig på grund av förkylningssymtom. Då är det lätt att rastlösheten gör sig påmind – det finns helt enkelt en gräns för hur många filmer och serier man kan titta på. Därför lanserar nu ölvarumärket Falcon initiativet ”Fågelskådning från fönstret” tillsammans med fågelskådaren Stina Andersson.

Fåglar har fascinerat människan sedan århundraden tillbaka och redan under 1800-talet blev det populärt bland stadsbor att resa ut till landet för att studera floran och faunan, inte minst fågellivet. Idag det finns det tiotusentals fågelskådare runt om i Sverige och intresset för fågelskådning har vuxit kraftigt under senare år.

Nu inleds fågelskådningens högsäsong, men i dessa karantäntider ska både resor och folksamlingar undvikas, vilket gör det omöjligt att ta sig iväg till populära platser där det finns många fåglar. Därför har ölvarumärket Falcon, tillsammans med fågelskådaren Stina Andersson, tagit fram en guide och tips på hur man kan fågelskåda ändå – hemma från fönstret.