CARLSBERG SVERIGE

Eriksberg Sortiment

Eriksberg är ett svenskt premiumöl bryggt på malt från Tosterups Slott på Österlen. För liksom goda historier bygger ett gott öl på goda ingredienser.

Om Eriksbergs historia

Eriksberg grundades 1864 med målet att ta fram ett riktigt gott öl, skapat för svensk husmanskost. Det var sommar när bryggmästaren Olof A. Andersson rullade ut den första lasten, som då utgjordes av svagdricka. Så småningom övergick bryggandet till öl, innan bryggeriet såldes till Pripps i början av 1900-talet. Många flak senare rivs bryggeriet i slutet av 60-talet för att ge plats åt den nya spårvagnen att rulla fram.

Mycket har hänt de senaste 150 åren, men ända sedan det första maltkornet såddes har smaken stått i fokus.
Idag för vi vårt arv vidare och bjuder på något bortom ölet. Vi reser landet runt och möter personer som har gått sin egen väg. Resultatet är en brokig serie porträtt av vitt skilda livsöden, men med en sak gemensamt: de har alla något att berätta vidare över borden. Det kallar vi En god historia.

Råvaror från Tosterups slott

Vår bryggmästare lägger stor vikt och omsorg vid kvaliteten och har valt ut de bästa ingredienserna som står att finna för att brygga ett riktigt gott lageröl. Därför använder vi använder lokalt odlad sigillmärkt kornmalt från slottet Tosterup på Österlen, ett gods med mångårig tradition av att odla och skörda det finaste av korn. Alla goda historier börjar ju bekant med goda ingredienser.

Det är inte etiketten eller årtalet på flaskan som ger oss vår karaktär. När allt står upphällt och klart, så är det historierna som berättar vilka vi är.
Denna filosofi är att manifestera det genuina hantverket och skapa en upplevelse tillgänglig för alla. Genom att lyfta både de svenska smakerna och människors goda historier skapar det en upplevelse med särskilt god eftersmak. Ett välbalanserat öl som är lätt att njuta av, liksom en större idé om att bjuda på något utöver ölet. Ambitionen är att genom kreativa perspektiv och mänskliga historier inspirera till en mer medveten värld.

Ett fylligt premiumöl

Karaktären är ett av våra populäraste fatöl på krogen. En bärnstenslager bryggd på rikliga mängder pilsner-, karamell- och svartmalt, med balanserad beska med härliga humlearomer. Perfekt till husman och fransk bistromat.

Hovmästarlagern är ett aningen mörkare alkoholfritt lageröl med fyllig smak och blommiga citrusaktiga toner. Ölet har bryggts på rostad malt och aromatisk humle. Passar utmärkt till klassiska husmansrätter: pytt i panna, råbiff, eller varför inte till isterband med dillstuvad potatis.

Mer om våra produkter

En öl  med brödig smak och markerad beska och en lång, maltig eftersmak som balanserar upp den likaledes långa efterbeskan.

Ett riktigt passande öl till mat. Framförallt till smakrika rätter som glaserade revbensspjäll eller pannbiff med lök eller varför inte till en Biff Rydberg. Utmärkt till svensk husmanskost helt enkelt. Visste du att ölen har utnämnts till “Bästa surströmmingsölet” av Svenska Surströmmingsakademien?

Ölen passar bra som umgängesdryck också, kanske efter en god dag på jakt efter fisk, eller över ett par goda historier som delas över bordet vänner emellan.

En alkoholfri sommaröl

Lika fräscht som smakrikt, så är vår Sommarskörd. En modern alkoholfri lager, med fruktiga toner av citrus. Bryggt för sommarens dagsfärska fångster, lätta grillsmaker och nyskördade sallader.

Som namnet antyder är detta ett sommaröl som endast finns att uppleva under just sommaren. Då kan du njuta av vårt mest lättdruckna öl, fräscht och alkoholfritt. En frisk smakupplevelse med låg beska, fyllig munkänsla och så en hint av koriander.

Sommarskörd är perfekt för att packa ned i picknickkorgen eller ställa fram till grillad kyckling på terrassen. Ett öl du kan ta med till fiskebryggan och även avnjuta till fångsten.

BLI CARLSBERG KUND

ENKELT OCH SÄKERT ONLINE

Om du funderar på att bli kund hos Carlsberg och vill veta mer om alla fördelar kan du fylla i formuläret bredvid, så kontaktar vi dig så snart som möjligt. På den här hemsidan har vi samlat intressant information om vårt sortiment och vår verksamhet, så att du får en tydlig bild av allt som Carlsberg kan göra för dig som leverantör.

Kontakta gärna oss på 020–55 25 25 ifall du har några frågor.

Intresseanmälan

En god historia