CARLSBERG SVERIGE

Draughtmaster

DraughtMaster är ett nyutvecklat fatölssystem som förlänger hållbarheten på ölen och garanterar att ölen håller hög kvalitet på ölen.

Om fatölssystemet DraughtMaster

De flesta människor som beställer en öl i baren föredrar fatöl eftersom det, rätt serverat, ger en färskare känsla. I takt med det växande ölintresset och att allt fler krogbesökare har blivit ölkännare är det fler restauranger som vill bredda sitt utbud på fat.  Öldrickare blir alltmer pålästa och kräsna. De vill ha ett brett och varierat utbud. Vilket är positivt för affärerna. Därför har Carlsberg utvecklat DraughtMaster, ett nytt fatölssystem som med hjälp av ny teknik ökar hållbarheten på fatöl från 5 till 30 dagar. Nu kan du ha fler öl på fat utan att oroa dig för svinn. Den långa hållbarheten gör att du kan bredda ditt erbjudande. Ta in craft-öl, specialiteter eller säsongsbetonade sorter. Och eftersom systemet är så lätt att hantera innebär inte fler öl mer jobb.

DraughtMaster är det största som hänt fatöl på 50 år. Fatölets framtid är ett PET-fat på 20 liter. DraughtMaster är ett slutet system där tryckluft ersätter kolsyran. Ölet förblir orört från bryggeriet tills dess det rinner ner i glaset från kranen och därmed alltid levererar öl av högsta kvalitet.

Den smidiga 20-liters PET-kapseln placeras i en särskild behållare. Med hjälp av tryckluft pressas kapseln ihop och ölet når tappkranen. Ölet kommer aldrig i kontakt med syre och man slipper använda kolsyrepatroner för att trycka fram ölet i systemet. Faten kommer i kartonger som är stapelbara och när faten är tömda tar de inte större plats än ett två-liters mjölkpaket,

  • Färskare öl som håller upp till 30 dagars hållbarhet (jämfört med fem dagar för öl på stålfat). Detta innebär både mindre svinn och enklare hantering
  • Den långa hållbarheten ger krogarna möjlighet till fler sorters öl på fat och kan erbjuda gästen ett bredare sortiment med olika smaker i olika prisklasser.
  • Mindre och smidigare fat som kommer i stapelbara kartonger vilket kräver mindre plats, samt bidrar till enklare hantering och säkrare arbetsmiljö för restaurangpersonalen.
  • Alltid jämn kolsyra utan behov av gasutrustning
  • Ingen pant för fat eller kolsyretub
  • Enklare rengöring – systemet säger till när det är dags för rengöring och restaurangerna kan själva enkelt utföra rengöringen med en speciell modul. Det innebär mindre tid och pengar för rengöring och service.

Några utvalda produkter

DraughtMaster är det största som hänt fatöl på 50 år. Fatölets framtid är ett PET-fat på 20 liter. DraughtMaster är ett slutet system där tryckluft ersätter kolsyran. Ölet förblir orört från bryggeriet tills dess det rinner ner i glaset från kranen och därmed alltid levererar öl av högsta kvalitet.

SORTIMENT