CARLSBERG SVERIGE

Ramlösa Sortiment

I över 300 år har vattnet sakta runnit genom jorden vid Ramlösa hälsobrunn. Mycket har hänt sedan dess, även om just vattnet är sig likt.

Ramlösas mineralvatten historia sedan 1707

Ramlösa hälsobrunn invigdes för ungefär 300 år  den 17 juni 1707 av provinsialläkaren Johan Jacob Döbelius och blev en omedelbar succé. nämligen. Men redan på 1600-talet stannade Karl XI:s armé till vid brunnen. Fram till 1973 var Ramlösa en kurort dit människor vallfärdade för att botas av vattnet. Idag tillskriver vi inte vattnet några helande egenskaper, men gott och läskande är det tycker vi. Men dagens naturliga mineralvattenkälla upptäcktes av en slump år 1895. Det är ingen slump att vi älskar samma vatten fortfarande. Naturligt mineralvatten är den finaste beteckningen ett vatten kan få.

År 1906 började Ramlösa säljas utanför brunnsparken och till en början fick man lov att gå till Apoteket för att köpa. Från år 1910 och i  drygt hundra år  framåt har Ramlösa varit Kunglig Svensk Hovleverantör. Och vi är förstås precis lika stolta över att leverera till alla våra kunder. Den första fabriken buteljerade vattnet direkt vid källan år 1912 för att säkerställa vattnets rena och naturliga form. Precis som vi gör än idag.

Nobelfestdeltagare

1979 var året då Nobelstiftelsen valde att ha Ramlösa på borden på festernas fest.
Det skulle dröja ända till 1990 innan Ramlösas första smak lanserades, Ramlösa citrus vilket är vår populäraste smak än idag. Sverige har haft ett av världens bästa mineralvatten i över 300 år när vi når år 2007. Det firade vi med att göra det ännu godare med ännu fler smaker. Nu lanserandes också Ramlösa Stilla – helt utan kolsyra.
Ramlösa Vattenfond startas år 2011, ihop med Röda korset. Till dags dato har fonden samlat in hundratals miljoner liter rent vatten, åt dem som behöver det allra bäst.

Under våren 2016 lanserade vi vår nya moderna flaska och design exklusivt framtagen för Ramlösa. Mineralvattnet från Ramlösa Hälsobrunn får sin goda smak av mineraler och salter när det vandrar genom de skånska ängarna och berggrunden. En törstsläckare direkt från naturen, tappad vid källan och lätt uppfriskad med kolsyra.

Mineralvattens livscykel på 70 år

Varje ny flaska Ramlösa innehåller vatten som färdats i 70 år. Det kan du tänka på nästa gång du har en i handen. Droppe för droppe har vattnet vandrat ner från marken till källan på 90 meter djup. På vägen renas det genom lager av sandsten, lera, kol och sand. För att sedan pumpas upp och buteljeras. Det blir ca 90 miljoner liter om året!

Naturligt Mineralvatten är en så kallad förbehållen beteckning enligt livsmedelslagen. Vattnet måste komma från en väl skyddad underjordisk källa och ha rätt kemiska sammansättning. Det ska vara tillräckligt naturligt helt enkelt.

Man får heller inte tillsätta något eller ta bort något från ett naturligt mineralvatten. Endast kolsyra. Så Ramlösa har en uppfriskande god smak, där mineraler och salter finns naturligt från början.

Ramlösa smaksatta vatten får inte kallas naturligt mineralvatten men är gjort på samma fina vatten, och vi har endast adderat naturliga aromer.

Ramlösa Vattenfond med Röda Korset

För varje liter Ramlösa som säljs skänker vi en liter rent vatten till de platser där det behövs som mest. Vi samarbetar med Röda Korset som ser till att brunnar grävs nära byar i bland annat Namibia och Etiopien. Friskt och säkert vatten är en förutsättning för hygien, matlagning och bättre livsvillkor.

Tack vare trogna kunder har fonden bidragit med motsvarande 320 miljoner liter vatten. Det innebär att drygt 100 000 människor i Afrika får sitt dagliga behov av vatten. Vi är stolta över den siffran och jobbar för att den ska växa sig större. Liter för liter gör vattnet skillnad, världen över.

BLI CARLSBERG KUND

ENKELT OCH SÄKERT ONLINE

Om du funderar på att bli kund hos Carlsberg och vill veta mer om alla fördelar kan du fylla i formuläret bredvid, så kontaktar vi dig så snart som möjligt. På den här hemsidan har vi samlat intressant information om vårt sortiment och vår verksamhet, så att du får en tydlig bild av allt som Carlsberg kan göra för dig som leverantör.

Kontakta gärna oss på 020–55 25 25 ifall du har några frågor.

Intresseanmälan

Släpp bubblorna fria

VARUMÄRKEN

[product_category category=”132” per_page="12" columns="3"]