CARLSBERG SVERIGE

1664 Kronenbourg Sortiment

Kronenbourg 1664 har alltid varit mer för kvalitet än kvantitet. En sofistikerad dryck som lanserades till drottning Elisabeth II:s kröning 1952, och som sedan dess avnjuts med stil och finess. 

Mer om 1664

Varumärket har en lång och spännande  historia som har sin början på 1850-talet då bryggeriet flyttade till byn Kronenbourg, väster om Strasbourg. Den högre terrängen och de lägre temperaturerna möjliggjorde de mest enastående bryggförhållandena. Redan år 1885 så användes Strisselspalt humle för första gången av Kronenbourgs bryggmästare i tillverkningen. Strisselspalt humlen är humlens kaviar  och en väldigt exklusiv humlesort som även används för champagne och som är unik för Alsace. Humles unika aroma skapar en distinkt och förfinad smak.

Ölen skapades för första gången år 1952 med nästan 300 års samlad bryggkunskap till grund, vilket krävdes för att uppnå den så kallade “Taste Suprême”. Ölet importerades av Storbritannien för första gången inför firandet av kröningen av drottning Elizabeth II år 1953 till Storbritanniens tron. Detta ledde till att 1664 sedan importerades till 68 andra länder runt om i världen!

År 2005 och 2006 vinner 1664 guldmedalj i “International Brewing Award’s” och 2014 firades Kronenbourgs 350 års jubileum.

1664 Kronenbourg

Ölen symboliserar en hyllning till den franska livsstilen och har alltid varit mer för kvalitet än kvantitet. Med ett sånt här öl i glaset är det lätt att välja från menyn! Den strama figuren med härlig friskhet gör att ölet passar till det mesta från det asiatiska köket. Ölet kompletterar även fransk mat, friska sallader och lätta fisk- och kycklingrätter utan att ta över för mycket. Blanc är speciellt kärvänligt med ingefära, lime, citrongräs, chili och liknande. För matälskaren är det bara att prova sig fram och den som vill släcka törsten njuter ölet kallt i skuggan av ett parasoll!

Ölen har frisk doft av blommor, citrus, örter och koriander. Smaken är läskande frisk med toner av örter och citron och en liten ton av bröd. Eftersmaken är stram men hänger ändå med länge med sina toner kryddor, citrus och blommor. Den bör serveras vid 6-8°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk och ljust kött, gärna med heta och asiatiska inslag.

Vår öl har en ljusgul och gyllene nyans. En ganska fyllig, vitt och krämig skumkrona med fina bubblor som kan uppnås med perfekt servering. Dess goda balans, fina kvalitet och fina bitterhet är verkligen en smak Suprême.

BLI CARLSBERG KUND

ENKELT OCH SÄKERT ONLINE

Om du funderar på att bli kund hos Carlsberg och vill veta mer om alla fördelar kan du fylla i formuläret bredvid, så kontaktar vi dig så snart som möjligt. På den här hemsidan har vi samlat intressant information om vårt sortiment och vår verksamhet, så att du får en tydlig bild av allt som Carlsberg kan göra för dig som leverantör.

Kontakta gärna oss på 020–55 25 25 ifall du har några frågor.

Intresseanmälan

En hyllning till den franska livsstilen

VARUMÄRKEN

[product_category category=”141” per_page="12" columns="3"]