CARLSBERG SVERIGE

Brooklyn Sortiment

Brooklyn Brewery är ett amerikanskt hantverksbryggeri från Brooklyn, New York. Bryggeriet grundades 1988 av Steve Hindy och Tom Potter och har sedan dess vuxit till ett globalt varumärke som har Sverige som sin största exportmarknad.

Mer än bara en stadsdel…

Vår namngivande stadsdel Brooklyn är inte vilken stadsdel som helst. Det är en plats som drivs av mångfald och kreativitet – en plats där annorlunda är normen. Långt innan Brooklyn var en världskänd plats, har Brooklyn Brewery varit en samlingspunkt för samhörighet och nytänkande mitt i dess hjärta.

1884 var Brooklyn en hub för industrier, skeppsbyggen, jordbruk och immigration. Bryggerier från Tyskland och Österrike spelade en stor roll i utformandet av Brooklyns bryggscen, där det ett tag producerades mer än 10% av all öl i USA.

100 år senare, 1984, återvänder utrikeskorrespondenten Steve Hindy till Brooklyn efter sex år i Mellanöstern.

Hindy har under sin tid i Mellanöstern fått lära sig om hembryggning av diplomater som var stationerade i länder som Saudiarabien och Kuwait, där alkoholhaltiga drycker var förbjudna. Hans nya kunskaper ledde till att Hindy och hans granne, finansmannen Tom Potter, några år senare skulle säga upp sig från sina jobb och starta Brooklyn Brewery. Ett bryggeri som föddes ur drömmen om att återta bryggandet till Brooklyn, som en gång varit ett kraftcenter för amerikansk ölproduktion.

1988 levererar Hindy och Potter sin första sats av Brooklyn Lager och år 1996 öppnar bryggeriet i Williamsburg, med den välkända ölexperten Garrett Oliver vid rodret som bryggmästare. Tillsammans tog de tillbaka bryggningen till det en gång mäktiga bryggningscentret i Brooklyn.

Mer om Brooklyn Brewery

Under ledning av en av ölvärldens mest ikoniska bryggmästare Garrett Oliver, experimenterar Brooklyn Brewery ständigt kring öl och mat i kombination.

Garrett och hans team brygger allt från klassiska stilar till djärva experiment och samarbetar med bryggerier och innovatörer från hela världen.

Brooklyn Brewerys bryggmästare Garrett Oliver vann 2014 James Beard Award för Outstanding Spirits, Wine or Beer Professional – vilket gör honom till den första bryggaren att vinna en James Beard Award.

Vår öl har en förmåga att dyka upp där livliga och öppensinnade människor möts. Vi har sett våra burkar på hiphop-festivaler, våra fat som håller upp bänkskivor i Singapores mathallar och våra etiketter och klistermärken på otaliga väggar och barer världen över.

Idag finns öl från Brooklyn Brewery i över 30 länder på 5 kontinenter och bryggeriet räknas till en av pionjärerna inom den amerikanska hantverksöl-revolutionen.

Brooklyn Lager har vi sett växa från begynnelsen av hantverksöl-revolutionen till att bli en grundpelare i branschen. År 2018 tilldelades Brooklyn Lager en guldmedalj under World Beer Cup och vi kunde inte vara mer stolta över vårt öl och vårt team.

Redan år 1996 tillkom Brooklyn EIPA till sortimentet, som idag fortfarande är en av våra mest populära öler. Brooklyn EIPA var en av de första moderna IPAs som på nytt populariserade stilen internationellt. Den är full av smak men inte alltför bitter som många andra IPAs.

Brooklyn Special Effects är vår första alkoholfria öl som först lanserades i Sverige 2019. Efterfrågan ökade i snabb takt och Special Effects spred sig över hela Europa innan den debuterade i USA.

Brooklyn Bel Air Sour som initialt var en del av bryggeriets experimentella serie av öl, har sedan 2018 kommit att bli en stark spelare i det ordinarie sortimentet. I dagsläget är det den mest sålda surölen i New York och har belönats med en guldmedalj under New York State Craft Beer 2020 i kategorin ”Sours”.

Bel Air Sour är full av överraskningar, det är en torrhumlad Sour Ale som inleder med fräscha toner av tropisk frukt och avslutar med en krispig och behaglig syrlighet. Det är en avslappnad och fullständigt uppfriskande upplevelse.

Namnet kommer från en av Brooklyn Brewerys 163 Chevy Bel Air och är resultatet av en experimentbryggd som blev så populär att den sålde slut i rekordfart när den lanserades.

Passar till sobert, färsk frukt, grillad kyckling, skaldjur, Pizza Margherita och getost.

BLI CARLSBERG KUND

ENKELT OCH SÄKERT ONLINE

Om du funderar på att bli kund hos Carlsberg och vill veta mer om alla fördelar kan du fylla i formuläret bredvid, så kontaktar vi dig så snart som möjligt. På den här hemsidan har vi samlat intressant information om vårt sortiment och vår verksamhet, så att du får en tydlig bild av allt som Carlsberg kan göra för dig som leverantör.

Kontakta gärna oss på 020–55 25 25 ifall du har några frågor.

Intresseanmälan

Here’s to difference