CARLSBERG SVERIGE

NCB Sortiment

Nya Carnegiebryggeriet är ett hantverksbryggeri beläget i gamla Luma fabriken i Stockholm. Den 10:e februari 2014 bryggdes den första ölen i bryggeriet och idag brygger vi öl älskad av många och som passar till alla typen av tillfällen, stora som små.

Nya Carnegiebryggeriets historia

Nya Carnegiebryggeriet är en gammal lampfabrik, där fyra bryggare och ganska många craftentusiaster utspridda över halva världen. Så började vår historia, and it’s still going strong. Hela historien började som en galen idé år 2007 med ett bryggeri innanför tullarna i Stockholm. Det slutade med ett bryggeri i en väldigt trång men vacker lokal i Hammarby Sjöstad. Sedan den 10:e februari 2014 har det skapats magi i den gamla lampfabriken Luma.

​Det är ett modernt hantverksbryggeri som sedan 2014 brygger småskalig och nydanande öl. I den kulturmärkta Lumafabriken i Hammarby Sjöstad arbetar 20 medarbetare med ölbryggning samt att driva en modern gastropub som serverar en variationsrik meny samt anordnar populära ölprovningar och events.

Under våra år tillsammans, har vi bryggt över 150 olika öl. Vissa av brygderna har varit engångsbrygder där ölet försvunnit lika fort som de kommit. Men andra har bryggts sedan starten och som ännu bryggs idag.

Med influenser från Brooklyn

Nya Carnegiebryggeriet är grundat av Carlsberg Sverige och Brooklyn Brewery. Under ledningen av den lokala bryggmästaren Chris Thurgeson, så producerar NCB ett brett utbud av unika ölsorter vid Hammarby Sjöstads strand. Chris skapar med sitt NCB-bryggteam både klassiska öl och öl inspirerade av svensk mat och av Nordiska influenser. Även om NCB inte brygger några Brooklyn Brewery-öl på NCB, så korsar medlemmarna i de två bryggteamen hela tiden havet för att arbeta tillsammans i utvecklingen av nya öl som makan njuta av.

Vårt bryggahus är av det tyska märket Rolec. Det är faktiskt ett identiskt brygghus som Brooklyn Brewery har i Williamsburg. NCB har fem 40HL-tankar nio 80 HL CCT-tankar (jäsnings- och lagringstankar) Det tillåter NCB att ha en full kapacitet på cirka 13000HL / år.

Ett unikt öl för varje tillfälle

NCB tycker om att vara innovativa och därmed hitta nya sätt att spark curiosity hos gäster och kunder. Än så länge har de hunnit med att brygga öl på isblock från Torneälven, dessutom gammalt surdegsbröd och återvunnet avloppsvatten. Det har funnit en enorm fascination för Witbier bryggt öl på Hammabyhöjdens syrenklasar och även att experimentera med Pina Colada-öl. Att skapa god stämning, underhållande event och sprida ölkunskap och framförallt att erbjuda er god öl ligger i NCBs DNA.

Som vision har NCB alltid haft att brygga det som faller dem in. Nya Carnegiebryggeriets öl har en unik historia och varje öl passar till sitt unika tillfälle. Oavsett om NCB brygger sin älskade Kellerbier eller deras ypperliga 100W öl, eller om de för en dag förvandlar bryggeriet till en smoothiefabrik och brygger vår hallonsuröl Halo, så har varje öl en egen historia och en egen spännande identitet.

Innovationsexplosion

Under 2019 har Nya Carnegiebryggeriet bryggt fler nyheter än någonsin tidigare och släppt dessa både i sin egen bar samt i Systembolagets lokala sortiment vilket har blivit väldigt uppskattat av konsumenterna. En bidragande faktor till detta är experimentbryggeriet “Lightbulb” där bryggmästarna kan testbrygga nya brygder samt ge utlopp för sin kreativitet.

I april lanserades det cirkulära ölet Echo, som bryggs på överblivet surdegsbröd från restaurangen på Fotografiska Museet.

I maj bryggdes två husöl till de närliggande uteställena Trädgården/Under bron; en pilsner och en Pale Ale som endast serveras där samt på Nya Carnegiebryggeriet.

Sommarens snackis blev hallonsurölet Halo, en sur, rosa och fruktig öl som innehåller 20 % hallonpuré och som sålde slut på Systembolaget på rekordkort tid.

Sedan i höstas brygger Nya Carnegiebryggeriet husölet Pitmaster Pale Ale åt den mycket populära Stockholmskrogen Folkparken.

I september blev Nya Carnegiebryggeriet utnämnt till en av Europas 50 bästa brewbarer av Big7Travel.

BLI CARLSBERG KUND

ENKELT OCH SÄKERT ONLINE

Om du funderar på att bli kund hos Carlsberg och vill veta mer om alla fördelar kan du fylla i formuläret bredvid, så kontaktar vi dig så snart som möjligt. På den här hemsidan har vi samlat intressant information om vårt sortiment och vår verksamhet, så att du får en tydlig bild av allt som Carlsberg kan göra för dig som leverantör.

Kontakta gärna oss på 020–55 25 25 ifall du har några frågor.

Intresseanmälan

En plats att uppleva modern ölkultur