CARLSBERG SVERIGE

Carlsbergs sortiment

Vi på Carlsberg brinner för att skapa ett bättre öl och en bättre morgondag.

Mer om Carlsberg öl

Vem är då Carlsberg? En verklig renässansmänniska med outsläcklig törst efter utveckling – och öl? Probably. J. C. Jacobsen föddes 1811 och började brygga sitt första lageröl i sin källare, liksom dagens många hembryggare. Vid 36 års ålder grundade han 1847 sitt första kommersiella bryggeri i Köpenhamn. Med sin starka tro på vetenskapen delade han med sig sin kunskap till andra bryggare. Han gav stöd till musik och konst som han älskade, och var starkt engagerad i politik och samhället i stort. Det är en fråga många ställer. J. C. Jacobsen döpte sitt bryggeri efter sin son, Carl, och berget – eller “bjerg” – som bryggeriet stod på. Ännu idag cyklar vi uppför berget.

År 1875 gjorde J. C. Jacobsen något som aldrig tidigare genomförts. Han startade det första industriella forskningslaboratoriet. Laboratoriet placerade honom och Carlsbergs bryggeri på kartan för forskning och innovation. Än mer revolutionerande var att alla upptäckter som gjordes på labbet distribuerades kostnadsfritt – även jästen som, fram till 1988, delades ut från jästtornet på Carlsberg till alla som ville ha.

Han delade även med sig av den till andra bryggare. Som J. C. brukade säga, det finns inget att frukta från dina konkurrenter när du brygger det förmodligen bästa ölet i världen.
J. C.:s mantra var att tillverka utmärkt öl oavsett om vinsten kom omedelbart eller senare. Andra bryggare klagade ofta på att han höll sina priser så låga att han förstörde marknaden. J. C. kunde svara att det var hans jobb att brygga så bra och så billigt som möjligt och lade till att han skulle fortsätta göra det, även om han inte tjänade några pengar alls.

Då och då bjöd J. C. in den tidens skarpaste hjärnor på middag. Vetenskapsmän, konstnärer, författare – inklusive H.C. Andersen – skådespelare och musiker kunde sitta vid Jakobsens bord för att dela både en nio-rätters middag och idéer sinsemellan. Det var nog vid en av dessa middagar, 1876, som bryggaren fick idén att grunda Carlsbergstiftelsen, som finns än idag, och som betalar utdelning varje år i syfte att gynna konst, vetenskap och kultur.

Carlsberg Sverige har på ett sätt en relativt kort historia då företaget bildades 2001. Stommen bestående av Pripps, Bryggeriet Falken och Ramlösa Hälsobrunn, har däremot en betydligt längre historia.

Carlsberg

Probably the best beer in the world…Carlsberg har alltid strävat efter att brygga det perfekta ölet. Ständiga förbättringar som gjort Carlsberg till en av världens mest populära lager.Ett positivt och säkert val för sociala tillfällen – det är aldrig fel med en Carlsberg. 

Carlsberg är en lager av internationell stil med doft av bröd, halm och honung. Maltig smak med inslag av knäckebröd och citrusskal. Krispig, frisk smak med ren avslutning och stram bitterhet.

Carlsberg till maträtter

Carlsbergs balanserade karaktär gör att det passar till mat med många smaker, men där ingen enskild smak dominerar.

Bra även till rätter med sälta som t.ex. hamburgare med pommes eller svensk pizza, då ölet blir än mer inställsamt. Även utmärkt till bufféer där det blandas många smaker och konsistenser som Carlsberg balanserar utan att ta över. Ölet är dessutom utmärkt till bufféer där det blandas många smaker och konsistenser. Det fungerar även fint till starkare rätter eller med vännerna i baren.

Byta tryckfärgerna på våra etiketter

Grönt är synonymt med både miljön och Carlsberg. De mörkgröna och ljusgröna färgerna på pilsnerflaskans etiketter återger faktiskt exakt humlets och den tidiga humleblommans naturliga färger. Ironiskt nog är dock grönt den minst miljövänliga färgen som finns. Så vi bytte ut de gröna tryckfärgerna på våra etiketter för att vara certifierade på silvernivå enligt Cradle to Cradle™ för bättre återvinning.

Carlsberg gör allt för att kunna skapa en bättre morgondag. Konsten är förstås inte bara att göra tryckfärgen grönare. Konsten är också att göra etiketten mer återvinningsbar. När det gäller pappersåtervinning i allmänhet kan endast 75 % återanvändas när återvinningsprocessen är klar.

Cradle Certified™ tryckfärg

Genom att vara det första stora företaget i världen att använda Cradle to Cradle Certified™ tryckfärg, hoppas vi att andra företag, organisationer och branscher följer efter genom att använda mer hållbara tryckfärger.

Vi har ändrat våra etiketter från att bara vara formgivet gröna till att nu också vara naturligt gröna, och det är vi stolta över. Det är inte bara tryckfärgen som är grönare – de tillverkas även med förnybar energi. Just nu undersöker vi dessutom olika sätt att uppnå certifieringens guldnivå.

BLI CARLSBERG KUND

ENKELT OCH SÄKERT ONLINE

Om du funderar på att bli kund hos Carlsberg och vill veta mer om alla fördelar kan du fylla i formuläret bredvid, så kontaktar vi dig så snart som möjligt. På den här hemsidan har vi samlat intressant information om vårt sortiment och vår verksamhet, så att du får en tydlig bild av allt som Carlsberg kan göra för dig som leverantör.

Kontakta gärna oss på 020–55 25 25 ifall du har några frågor.

Intresseanmälan

Probably the best beer in the world