CARLSBERG SVERIGE

Staropramen Sortiment

Amber Bay, en kategorinyhet med inspiration från HARD SELTZER- supertrenden i USA.

Amber Bays historia

Amber Bay är en uppfriskande alkoholhaltig dryck som endast innehåller kolsyrat vatten och alkohol  – smaksatt med frukt och utan tillsatt socker.

I USA har produktkategorin hard seltzer skördat stora framgångar de senaste åren och fortsätter att växa än idag. Namnet på kategorin hard seltzer beskriver produkten: “hard” betyder alkoholhaltig och “seltzer” är kolsyrat vatten. Även här i Sverige så ser man en fortsatt efterfrågan på produkter utan tillsatt socker. Till skillnad från många amerikanska varianter så är Amber Bay helt osötad.

Namnet Amber Bay är inspirerat av Kalifornien, med känslan av sommar, stränder och surfing. De flesta svenskar älskar sommaren där umgänget med vänner för många blir mer spontant, och den här känslan vill Amber Bay förmedla oavsett säsong på året. Först ut är smaken Fresh lime och den innehåller endast kolsyrat vatten, alkohol, naturliga aromer och limejuice.
Målgruppen som produkten riktar sig till är främst män och kvinnor i åldern 20-35 år som föredrar mindre söta alternativ till cider och andra färdigblandade drinkar.

Megatrend från USA

Hard seltzer är en dryck som har sitt ursprung i USA och som gjort enorm succé på kort tid. Kategorin var 2019 värd ca 550 miljoner dollar
och den växer i rekordfart varje år. Enligt analyser från amerikanska UBS beräknas den årligen växa med 66%. Så vad är hemligheten? Varken socker
eller sötningsmedel är tillsatt vilket gör drycken extra attraktiv för den yngre målgruppen som är mer hälsomedveten. Kombinationen låg alkoholhalt, få kalorier och inget socker är helt enkelt några av framgångsfaktorerna. Kategorin beräknas växa explosionsartat och uppnå en försäljning på 2,5 miljarder dollar i USA redan år 2021.

Det är inte bara hard seltzers som säljer som aldrig förr, hela ready to drink-kategorin ökar. Färdigblandade cocktails och drinkar är populärare än någonsin. Enligt Fior Markets spås kategorin öka med 7 miljarder de närmsta sex åren.

Megatrend från USA

Ingen vet riktigt vem det var som uppfann drinken, men en stor bidragande faktor till drinkens popularitet var att den sågs i händerna på några av de mest namnkunniga personerna under 90-talet när den serverades i highball-glas på de mest fashionabla barerna i New York City.

Att producera och sälja Hard Seltzer på burk, redo att drickas direkt (också kallad ready to drink eller blanddryck), är en relativt ny trend som har tagit dryckesmarknaden i USA med storm. Själva drinken – alkohol, bubbelvatten och en smaksättare – är alltså i sig inget nytt utan det är paketeringen som har visat sig vara en framgångssaga.

Blanddrycken Hard Seltzer på burk är definitivt är en produkt som är här för att stanna och vi kommer se fler och fler aktörer inom kategorin under de kommande åren.

Vad är Hard Seltzer?

Hard Seltzer är en alkoholhaltig dryck som består av kolsyrat vatten, alkohol och valfri smaksättare, vanligtvis någon typ av frukt, till exempel lime. Till skillnad från många hard seltzers är Amber Bay helt utan socker och sötningsmedel.

Den går förstås att göra i flera olika smakkombinationer; till exempel lime, citron, mint, äpple…ja, det är egentligen bara fantasin som sätter gränser på vilken smaksättare man vill använda.

I en regelrätt mixad Hard Seltzer ligger alkoholhalten kring 5%.

Förutom ”Hard Seltzer” kallas drycken även för spiked seltzer, hard sparkling water, vodka soda eller det mindre charmanta och högst provokativa namnet Skinny Bitch. Kärt barn har många namn.

Kärt barn har många namn

Seltzer, club soda, mineralvatten – blir du också förvirrad? De många olika benämningarna som finns på bubbelvatten skapar förvirring; club soda, seltzer, mineralvatten. Vad är egentligen skillnaden mellan dessa olika typer av kolsyrat vatten?
Seltzer – är rätt och slätt kolsyrat vatten. Club soda – påminner om seltzer, men innehåller förutom vatten även tillsatta mineraler. Mineralvatten – till skillnad från club soda så förekommer mineralerna i mineralvatten naturligt. Kolsyran i mineralvatten är antingen naturlig eller tillsatt.

BLI CARLSBERG KUND

ENKELT OCH SÄKERT ONLINE

Om du funderar på att bli kund hos Carlsberg och vill veta mer om alla fördelar kan du fylla i formuläret bredvid, så kontaktar vi dig så snart som möjligt. På den här hemsidan har vi samlat intressant information om vårt sortiment och vår verksamhet, så att du får en tydlig bild av allt som Carlsberg kan göra för dig som leverantör.

Kontakta gärna oss på 020–55 25 25 ifall du har några frågor.

Intresseanmälan

Every Moment Counts