CARLSBERG SVERIGE
En utbildning där du får en grundläggande förståelse för öl och dess uppbyggnad.
Carlsberg Utbildning
Carlsberg Perfect Serve
VAD INNEBÄR EN PERFEKT UPPHÄLLD ÖL?
En utbildning som ger en förståelse för flödet kring fatöl, från fatrum till servering. Tekniken och hygienen i fatrummet, glasvård och servering i baren – detaljer som gör att man förstår hur ett fatöl på bästa sätt kan serveras. I utbildningen som tar ca 1,5 timme, ingår även en genomgång kring de vanligaste ölstilarna.
KURSINNEHÅLL
Fatrum – Hygién, Rutiner och teknik
Bar – hygien, glasvård, upphällning
Presentation av öl
Provning av de vanligaste ölstilarna
För mer information ta gärna kontakt med din representant på Carlsberg Sverige.
FÖRDELAR SOM KUND
Funderar du på att bli kund hos Carlsberg och vill veta mer om alla fördelar? Då kan du fylla i formuläret nedan, så kontaktar vi dig så snart som möjligt. På den här hemsidan har vi samlat intressant information om vårt sortiment och vår verksamhet. Detta för att du får en tydlig bild av allt som Carlsberg kan göra för dig som leverantör.
Carlsberg Utbildning
Beer Enthusiast
DET FÖRSTA STEGET I ATT ÖKA FÖRSTÅELSEN KRING ÖL
En utbildning som ökar dina baskunskaper inom kategorin och kommer väcka din nyfikenhet kring öl och dess kultur.
En heldagsutbildning där du får en grundläggande förståelse för öl och dess uppbyggnad. Här får du en inblick i bryggningsprocessen samtidigt som du lär dig hälla upp en öl enligt Perfect Serve och provar dig fram bland de vanligaste ölstilarna. Öl- och matkombination kommer du att praktiskt få utöva under lunchen.
KURSINNEHÅLL
Historia
Bryggningsprocessen
Ölets ingredienser
Öl & Mat i kombination
Perfect Serve & Draught Maste
Förståelse för de vanligaste ölstilarna
Prov – Diplom
Carlsberg Utbildning
Beer Ambassador
DU KANSKE REDAN VET EN HEL DEL OM ÖL, MEN DET FINNS MER ATT UPPTÄCKA
En utbildning som pågår under tre dagar och två kvällar, samt förstudier, bjuder vi dig på en fördjupande resa i ölets värld.
Ölets historia ger dig förståelse för ursprungsstilar och en sensorisk föreläsning lär dig hur vi upplever smak.
I bryggeriet får du uppleva de intryck som ger förståelse för ingredienserna. Under kvällens middag kan du njuta av ölets och matens samspel. På andra kvällens workshop får du själv prova dig fram till hur man kan kombinera öl och mat.
PROVNING
Under provningarna analyserar du smaker och lär dig ölspråkets termer. Att servera en öl enligt Perfect Serve kommer att vara en självklarhet efter genomgången av de betydande faktorerna. Allt detta för att bygga på din passion för öl. Kursen avslutas med en skriftlig examen
KURSINNEHÅLL
Förstudier
Fördjupning i ölets historia
Sensorik
Fördjupning kring ölets ingredienser
Bryggningsprocessen med bryggeribesök
Ölprovningar
Perfect Serve & Draught Master
Öl & Mat i kombination
Blindprovningar
Workshops
Examen – Diplom